Stil de viata&dieta / Nutritie »

Alimente care constipă

Autor: Cristina Popescu | 14 January, 12:25 | 2 comentarii

Prin constipație se înțelege eliberarea rară a scaunelor, de aproximativ 2-3 ori pe săptămână, însoțită de dureri abdominale sau de balonare.


Articole similare:

Problemele apar când alimentația este bogată în carne, produse de patiserie și brânzeturi, care îngreunează digestia. Pentru un tranzit intestinal optim, este nevoie ca fibrele (prezente în legume, fructe și cereale integrale) să nu ne lipsească din dieta zilnică.

Iată ce alimente trebuie să eviți atunci când suferi de constipație!

Alimente care constipă - băuturi

Băuturile calde precum cacao cu apă, ceai de mentă, vin roşu, suc de afine, lapte dacă are efect constipant (se va adaugă lactoză).

Alimente care constipă - supe

Anumite supe de făinoase, în mod special cea de orez sau de morcovi, pot provoca constipație. De asemenea, în această categorie intră și bulionul simplu de carne.

Alimente care constipă - carne

Carnea slabă, friptă sau fiartă și consumată în cantități mari, poate provoca constipație, dacă nu se consumă alături de o garnitură formată din legume bogate în fibre. Totodată, consumul în exces de piftie poate constipa.

Alimente care constipă - brânzeturi

Brânzeturile precum cașul sau urda nesărate pot constipa, dacă alimentația persoanei înn cauză este extrem de săracă în fibre.

Alimente care constipă - făinoase

Budinca din orez, de griș, din macaroane, preparate cu carne fiartă, cu telemea nesărată şi cu grăsime puţină (budincile uscate de făinoase).

Alimente care constipă - fructe

Consumul în exces de gutui coapte sau suc de afine poate, de asemenea, constipa.

Alimente care constipă - dulciuri

Deserturi ca ciocolata, gelatina de gutui, de cacao, de ciocolată, de ceai rusesc, de vin roşu (conţin tanin cu efect constipant), peltea de gutui, aluaturi uscate cu puţină grăsime, budinci dulci uscate, din griș sau alte paşte făinoase, se numără printre alimentele care constipă.

Alimente care constipă - legume bogate în fibre insolubile

Modul de preparare al legumelor şi leguminoaselor (mazăre, linte, fasole, năut etc.) influenţează apariţia constipaţiei. În general, legumele gătite pot conţine beta-carboline care constipă. Majoritatea legumelor conţin cantităţi ridicate de proteine care favorizează constipaţia, dar un rol important îl are şi cantitatea de fibre din componentă acestor legume.

Fasolea uscată şi cerealele au cantităţi mari de proteine şi fibre care nu determina constipaţia dar, probabil, vor provoca flatulenţă şi crampe. Pentru a nu întâmpina probleme de digestie se va evita consumul excesiv de alimente bogate mai ales în fibre insolubile.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stela | 14 January 2016, 12:29
Extra lucru la domiciliu! Acum se stie: suntem numarul unu pe piata ofertelor de lucru la domiciliu! Suntem cei mai cautati si cei mai prezenti! Pentru ca suntem seriosi! Si inca mai avem nevoie de colaboratori foarte seriosi! Va asiguram toate conditiile pentru a castiga bani: instruire gratuita, contract de comision, echipa dinamica. Cereti acum informatii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Tavi | 15 January 2016, 08:51
Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii numai la adresa de e-mail: [email protected] vezi filmulet.
https://www.youtube.com/watch?v=vLwDRKZXryk&feature=youtu.be
Adauga un comentariu »