Stil de viata&dieta / Nutritie »

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți

Autor: Cristina Popescu | 02 September, 13:40 | 1 comentariu

Nivelul ridicat de colesterol din sânge poate duce la apariția unor afecțiuni grave ale inimii, la accident vascular cerebral și chiar moarte. Tocmai de aceea, o dietă echilibrată este extrem de importantă, la fel ca și cunoașterea alimentelor interzise atunci când ai colesterolul mărit.


Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți: gălbenuș de ou

Gălbenușul de ou este alimentul cu cel mai ridicat nivel de colesterol, mai precis un singur gălbenuș poate conține aproape 250 de miligrame. Așadar, sfatul nostru este să eviți ouăle prăjite pe cât posibil și să le înlocuiești cu o omletă preparată numai din albușuri de ou.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți: ficat

Evită preparatele care conțin ficat, mai ales cel de vită.. Acesta conține 564 miligrame de colesterol/100 grame. Potrivit American Heart Association, un adult sănătos are nevoie de maximum 300 miligrame de colesterol, doza zilnică recomandată.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți: unt

Untul, ingredientul cheie din majoritatea dulciurilor, trebuie și el consumat în cantități moderate. Astfel, 100 de grame de unt conțin 215 miligrame de colesterol, în timp ce o linguriță de unt furnizează 30 de miligrame de colesterol.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți: puiul prăjit

Deși puiul face parte din categoria de carne slabă, modul de gătire poate face diferența. De exemplu, o aripioară de pui prăjită conține mai multă grăsime și colesterol decât un burger sau o cupă de înghețată, însă pielea este cea mai dăunătoare.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți: produse fast-food

Mâncarea fast-food este delicioasă, dar nu sănătoasă. Un cheeseburger conține 85 mg de colesterol (nu cel sănătos), iar un hamburger 175 de mg de colesterol. Așa că, mai bine evită acest gen de mâncare dacă nu vrei să dezvolți afecțiuni grave.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviți: carne procesată

Cantitatea de colesterol din carnea procesată depinde de cantitatea de grăsimi adăugate în timpul procesării. Astfel, carnea de miel și de rață sunt cele mai bogate în colesterol.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Pompiliu | 28 April 2015, 22:00
Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »