Sanatatea ta / Ce te doare »

Alergic la detergenți? Uite ce ai de făcut!

Autor: Alexandra Tudor | 11 August, 10:05 | 0 comentarii

O dereglare a sistemului imunitar favorizează apariția unei alergii la produse de curățare sau la detergenții de rufe care se manifestă prin alergie cutanată, numită și dermatită de contact.


Simptomele acestei alergii sunt mai mult decât evidente: pete roșii însoțite de mâncărimi ale pielii sau apariția de săculeți cu lichid, senzații de arsură la nivelul pielii etc.

Deşi nu există un tratament pentru reacţiile alergice de acest tip, medicii specialişti recomandă persoanelor sensibile să evite folosirea detergenţilor şi să aleagă produsele de curăţare hipoalergice sau cele complet naturale.

Cea mai bună soluţie pentru prevenirea alergiilor este evitarea substanţelor care îţi creează probleme. Poţi face acest lucru doar cunoscând alergenii vinovaţi pentru problemele tale. Ai două variante: teste sanguine şi teste cutanate. Cele sanguine depistează prezenţa anumitor alergeni în sânge, iar rezultatele îţi vor fi cunoscute în şapte zile.

Testele cutanate sunt preferate de medici pentru că sunt mai precise în a determina care substanţă este incriminată pentru reacţiile alergice, iar rezultatul este disponibil imediat ce testarea se încheie.

Cu testele cutanate pot fi identificaţi alergeni inhalatori ca: polenul, tutunul, praful, penele şi părul de animale, alergenii alimentari, dar şi medicamentele şi veninul de insecte. Aceste teste sunt de trei tipuri.

Iată, așadar, câteva soluții pentru alergia la detergent!

Alege produse hipoalergice

În cazul în care te confrunți frecvent cu acest tip de alergie, îți recomandăm folosirea produselor hipoalergice sau chiar a celor ecologice, pe bază de plante. Compuşii acestora sunt mult mai puţin periculoşi pentru piele. Acestea se găsesc, de obicei, în farmacii. Totodată, este important să alegi produse care nu conțin parfum.

Stai departe de substanțele alergice

Pentru a evita alergia la detergent de rufe, se recomandă folosirea produselor naturale şi purtarea mănuşilor de protecție.

De asemenea, se pot folosi creme și unguente indicate de medicul dermatolog, mâinile se vor ține departe pe cât posibil de mediul umed, iar ștergerea lor se va face prin tamponare, pentru a evita iritarea pielii. Totodată, expunerea la soare este interzisă.

Aplică remedii naturale

În cazul alergiilor care se manifestă la nivelul pielii este eficient următorul remediu: cataplasma din frunze proaspete de cimbru, amestecate cu puţină apă până când se obţine o pastă. Se aplică pe piele şi se lasă timp de 30 de minute să acţioneze.

Tot pentru uz extern, se recomandă un amestec din ulei volatil de mentă şi alcool etilic, sub formă de tamponări locale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »