Actualitate »

Afinele stopează formarea varicelor

Autor: Dorina Novac | 20 September, 14:00 | 0 comentarii

Delicioase și foarte hrănitoare, afinele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentrație scăzută de zahăr. Frunzele și fructele de afin cresc acuitatea vizuală, au efect antidiareic, antibiotic și astringent.


Afinele sunt foarte bogate în antioxidanți numiți antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier și stimulează astfel, sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor.

Au un gust dulce acrișor iar efectele lor terapeutice sunt atât de miraculoase încât pot înlocui cu succes medicamentele.

Previn cancerul și Alzheimer

Afinele conțin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne apariția mutațiilor și malignizarea celulelor din organism. Se recomandă cure de cel puțin trei săptămâni cu afine sau alte fructe de pădure (mure, zmeură, fragi, coacăze) care să conțină această substanță pentru a preveni apariția cancerului.
Potrivit unui studio, o cură cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon și chiar poate induce moartea celulelor canceroase.

Un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii sistemului nervos, a apariției bolilor precum Alzheimer și păstrează funcțiile cognitive și motorii.

De asemenea, afinele ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, a capacității de memorare și învățare. Toate acestea se datorează antioxidanților din afine care împiedică procesul de îmbătrânire celulară la nivelul sistemului nervos.

Diminuează grăsimile din zona abdomenului

Afinele pot ajuta la reducerea factorilor de risc din cauza cărora poți acumula grăsime în zona abdominală și astfel poate să scadă probabilitatea apariției bolilor cardiovasculare și a sindromului metabolic.

Îmbunătățește vederea

Extractul de afine conține un nivel ridicat de compuși numiți antocianozide, care s-a dovedit în urma studiilor clinice că încetinesc pierderea vederii. Acești compuși pot preveni sau întârzia toate problemele legate de îmbătrânire, cum ar fi degenerescența maculară, cataracta, miopia și hipermetropia, uscaciunea ochilor și infecțiile, în special cele de la nivelul retinei, datorită propietăților lor antioxidative.

Scad riscul dezvoltării bolilor de inimă

Conținutul ridicat de fibre, antioxidanți puternici și abilitatea afinelor de a dizolva colesterolul rău, fac din aceste fructe un supliment alimentar ideal pentru vindecarea bolilor de inimă. Acestea întăresc și mușchii inimii.

Află AICI care sunt plantele ce sunt de ajutor în tratarea anemiei!

Te scapă de varice

Datorită substanțelor antioxidante pe care le conțin, afinele stopează formarea varicelor și a hemoroizilor și îmbunătățesc circulația venoasă. Sunt recomandate curele de minim patru săptămâni. Acest tratament poate fi folosit cu succes și în tratarea ulcerelor venoase.

Atenție!

Fructele acestei plante pot fi utilizate fără restricții. Doar persoanele care manifestă alergie la afin, trebuie să consulte specialistul înainte de a utiliza fructele proaspete sau preparatele cu acest ingredient.

 

Citește Click! Sănătate în varianta digitală

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »