Actualitate »

Acestea sunt locurile din casa ta expuse la bacterii

Autor: Ramona Liță | 23 October, 16:00 | 0 comentarii

Bacteriile dacă au condițiile necesare se pot înmulți la fiecare 20 d eminute, astfel că este necesar să acorzi o atenție sporită anumitor zone din casa ta pentru a ține bolile la distanță.


Umiditatea, temperatura sunt doi factori ce pot contribui substanțial la dezvoltarea anumitor agenți patogeni, astfel fiindu-ți organismul mult mai expus la a dezvolta anumite afecțiuni sau să contactezi anumite bacterii.

Societatea de Microbiologie Generala din Marea Britanie a ajuns la concluzia că cele mai periculoase bacterii cu care putem intra în contact se află chiar în casa noastră.

Cada de baie

Dacă obișnuiești să faci frecvent baie în cadă asta nu înseamnă că este în mod neaparat un obiect extrem de curat. Deși o dezinfectezi periodic, o angajată a Universitatii A&M din Texas, microbiolog și deținătoarea unui doctorat în domeniu, a reaizat un studiu conform căruia în aproximativ 26% din căzi se dezvoltă și trăiesc bacterii din clasa stafilococ.

Cauza principală pare a fi instalația care adesea poate reține apă, creânn în felul acesta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Apa rămasă pe țevi ajunge în cadă atunci când dai drumul la robinet și în felul acesta ajung și bacteriile să intre în contact cu tine.

Poți să preîntâmpini această situație prin două modalități: una ar fi să schimbi cada dacă este foarte veche, implicit și țevile și cea de a doua este aceea de a spăla cu clor cada după fiecare folosire, clătirea ei și ștergerea cu un prosop astfel încât să absoarbă toată umezeala.

Atenție la tastatura de la computer!

Nu doar odată ai mîncat în fața calculatorului în timp ce eventual mai și lucrai. Astfel, dacă nu te speli pe mîini înainte și după ce ai folosit tastatura calculatorului vei fi expus la o serie de bacterii destul de nocive pentru tine.

Cercetătorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că aici este locul dieal pentru a se dezvolta bacterii precum E.Coli sau chiar stafilococul, ei afirmînd că adesea tastatura este de 5 ori mai periculoasă decât toaleta.

Pentru a preveni această problemă asigură-te că o desinfectezi cât de des poți și că te speli pe mânini înainte și după ce ai lucrat cu ea și că nu mănânci în timp ce o folosești.

Apelează la șervețele antibacteriene, spirt sau chiar dezinfectant medical.

Din aceiași categorie face parte și telecomanda de la televizor, deci mare atenție și al ea și nu uita să o dezinfectezi din când în când.

Află aici cum să te ferești de virusuri și bacterii AICI

Schimbă-ți des periuța de dinți

Imediat după ce ai folosit periuța de dinți este necesară ștergerea ei pentru a evita crearea unui mediu propice dezvoltării bacteriilor.

În plus, un studiu facut prin anii ‘70 de Charles P. Gerba, profesor al Universității din Arizona, SUA,  a scos la iveală faptul că atunci când tragem apa la toaletă. trimitem în jur un val de bacterii periculoase. Mai mult de atât, acestea plutesc prin baia ta, ca mai apoi să se depună  pe suprafețe precum periuța de dinți.

Astfel că este necesar să nu păstrezi periuța într-un dulap unde aerul nu se ventilează, și nu se poate usca rapid și acoperă vasul de toaletă când tragi apa pentru a evita împrăștierea germenilor.

Înlocuiește periuța de dinți o dată la cel mult 3 luni.

Chiuveta de bucătărie

Asigură-te că nu rămân resturi de mâncare în chiuvetă sau apă care să ajute la dezvoltarea bacteriilor mai ales  E.Coli și salmonela.

Clătește bine după fiecare utilizare chiuveta și nu ezita să folosești preventiv soluții pentru desfundarea țevilor. După folosire șterge chiuveta cu un prosop absorbant pentru a nu lasa loc umidității să creeze viață bacteriilor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »