Sanatatea ta / Ce te doare »

Aceste obiceiuri îți pot afecta iremediabil vederea!

Autor: Ramona Liță | 11 October, 14:00 | 0 comentarii

Văzul este unul dintre simțurile cele mai importante, motiv pentru care trebuie să acorzi o atenție sporită tabieturilor tale astfel încât să nu te confrunți cu tulburări de vedere sau mai rău de atât, cu orbirea.


Cafeaua este bună dimineața după ce ai luat micul dejun, mirosul său plăcut te ajută să te pregătești pentru o nouă zi, însă în cazul în care depășești o ceașcă pe zi și în plus mai și fumezi, aceste două tabieturi vor contribui esențial la strângerea vaselor de sânge, vor crește presiunea oculară și, implicit, riscul de orbire.

Tot ce primești din exterior poate fi un posibil pericol pentru sănătatea ta, mai ales dacă cu asta începi și îți termini ziua.

Cafeaua crește riscul de glaucom

Cu cât bei mai multe cafele pe zi și cu cât sunt mai tari cu atât mai mare este riscul să ajungi să te confrunți cu glaucom. Acest aspect a fost observat și ulterior publicat și în revista ”Investigative Ophthalmology&Visual Science”.

Această boală degenerativă a nervului optic în timp va cauza pierderea definitivă a vederii. Cafeaua este recunoscută pentru gust, aromă, însă și ea face parte din efectul de boomerang. Când este consumată în exces, efectele negatie nu întârzie să apară, mai ales pentru că face vasoconstrucție și în felul acesta va duce la creșterea tensiunii arteriale și mai ales a presiunii intraoculare.

Dacă faci parte din categoria persoanelor cu probleme cardiace este bine să nu faci abuz de consumul de cafea sau tutun.

Fumatul, viciul celor mai mulți consumatori de cafea, poate fi și el responsabil cu pierderea vederii centrale, mai ales la persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

În plus, afectează și alte organe printre care și plămânii și vasele sangvine.

Află care sunt exercițiile care îți mențin ochii sănătoși AICI

Colesterolul, alimentația și vederea

Cu cât este mai mare nivelul de colesterol din organism și alimentația bogată în grăsimi, cu atât mai mare va fi valoarea tensiunii arteriale, aspect ce poate duce la accidente vasculare, în special la nivelul ocular și astfel se pot produce leziuni ce îți vor afecta vederea într-un mod iremediabil.

Încearcă să ai o alimentație cât mai sănătoasă, să diminuezi pe cât de mult posibil viciile și să faci mișcare. Sportul va contribui esențial la menținerea unui echilibru al sănătății tale atât fizice cât și mentale.

Excesul de medicamente

Pentru cea mai mică formă de durere există o pastilă ce poate fi luată de la farmacie, administrarea medicamentelor după ureche poate avea consecințe nefaste asupra sănătății tale.

Din păcate, puțini oameni sunt cei care citesc cu adevărat prospectul medicamentelor, în ele este specificat că este posibil să te confrunți cu posibile pierderi de vedere sau tulburări.

Un asemenea efect îl au și anticoncepționalele, antidepresivele, somniferele sau chiar tratamentele pentru ulcer.

În mare parte pastille contribuie la apariție hipertensiunii,iar acest aspect poate duce la afecțiuni mai grave mai ales dacă există deja un fond sensibil sau alte afecțiuni  vasculare sau cardiace.

Practic, tot organismul se află într-o perfectă armonie și când apare o problemă sau un dezechilibru, acesta se va resimți și în alte aspecte.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »