Stil de viata&dieta / Nutritie »

Această legumă îți ține kilogramele în frâu

Autor: Ramona Liță | 22 September, 12:00 | 1 comentariu

Un super-aliment al toamnei cu multiple beneficii asupra sănătății tale, gulia contribuie la întărirea sistemului imunitar și te ajută să-ți menții o greutate corporală corectă.


Gulia este unul dintre alimentele cele mai complexe și bogate în nutrimenți, având un conținut ridicat de magneziu și vitamine B6 benefică pentru stabilirea tensiunii arteriale și menținerea unui ritm cardiac bun.

Introdu gulia în alimentația ta zilnică și descoperă-i toate calitățile ce te vor face să nu mai renunți la ea niciodată.

Scade colesterolul rău din sânge

Și asta datorită conținutului ridicat de fosfor pe care îl are în componența sa. În plus se bucură de o cantitate deosebită de vitamina C, aceasta va spori imunutatea organismului și îl va ajuta să ardă mai repede un număr mai mare de calorii în timpul unui antrenament cardio.

Este un aliment cu foarte puține calorii, la doar 100 de grame de produs îți oferă doar 27 de calorii și o cantitate extrem de mică de grăsimi, aspect ce o plasează în topul legumelor ce favorizează sănătatea sistemului cardiovascular.

Poți opta să îți prepari înainte de antrenament sau dimineața un suc din gulie la care să adaugi și un morcov și vei vedea diferenta dintre înainte și după coptarea guliei în alimentația ta destul de repede.

Află cât de benefice sunt guliile în crizele de spasmofilie AICI

Mai bogată în vitamina C decât citricele

Când spunem vitamina C de cele mai multe ori gândul ne fuge la gustoasele portocale, ei bine, gulia are o doză de vitamina C mai mare decât acestea, în doar 100 de grame de gulie găsim 62 de miligrame de vitamina C.

Este bine cunoscut faptul că această vitamină este unul dintre cei mai importanți antioxidanți, ce contribuie substanțial al menținerea sănătății și tinereții pielii, a dinților și mai ales a gingiilor.

Este unul dintre cele mai alcaline alimente, motiv pentru care inclusiv dacă te confrunți cu aciditate gastrică o poți adopta în alimentația ta.

Citește și: Gulii la cuptor cu crustă de pesmet

Ideală pentru diabetici

Printre proprietățile ale se regăsește și aceea de a ajut la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, astfel că dacă suferi de diabet o poți consuma fără nici un fel de problemă.

Însă dacă printre afecțiunile tale se regăsesc probleme legate de glanda tiroidă, aceasta trebuie consumată cu moderație deoarece goitrogenul conținut poate contribui la inflamarea glandei tiroide.

Poți să o consumi în salate, fresh-uri  sau chiar în supe creme.

Una dintre cele mai gustoase combinații este cea dintre gulie, măr, morcov și portocală, în felul acesta vei avea parte de tot ce îi trebuie organismului pentru a lupta împotriva infecțiilor de sezon. Indiferent de ce combinație alegi să faci ține cont de faptul că la orice cantitate de suc ai obține trebuie să adaugi și o măsură de apă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Andrei Luca Mihai | 22 September 2017, 12:24
Castigati part-time acasa, convenabil si eficient. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase.
Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani.
Solicitati detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »