Sanatatea ta / Ce te doare »

6 obiceiuri care îți distrug glanda tiroidă

Autor: Cristina Popescu | 02 February, 08:05 | 3 comentarii

Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului.


Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficienți hormoni.

Cauzele sunt multiple, începând de la o dezvoltare deficitară a glandei încă de la naștere și continuând cu o îndepărtare chirurgicală totală sau parțială a acesteia. Hipertiroidia constă în producerea excesivă de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea funcțiilor organismului.

Problemele tiroidei se datorează în principal bolilor autoimune sau genetice, însă pot apărea și ca urmare a administrării anumitor medicamente. Totodată, mai multe studii au stabilit că există o relație între anumite obiceiuri dăunătoare sănătății și riscul de a suferi de probleme ale glandei tiroide! Iată care sunt acestea!

Sedentarismul

Stilul de viață modern este caracterizat în mare parte de sedentarism și de lipsa activității fizice, care pot determina modificări la nivelul tiroidei, cum ar fi hipotiroidismul.

Soluția? Cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic. Evită, de asemenea, să stai prea mult timp așezat pe scaunul de la birou - fă o pauză de 10 minute la interval de o oră.

Consumul excesiv de cofeină

Majoritatea dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă de cafea, acesta nefiind un obicei prost în sine. Problemele apar, totuși, atunci când consumul de cofeină devine exagerat.

Soluția? 1-2 cești de cafea zilnic sunt mai mult decât suficiente. Înlocuiește restul de cofeină cu mai multă apă și sucuri naturale din fructe.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool afectează funcțiile tiroidei și poate duce la tulburări grave, cum ar fi hipotiroidismul. Îți recomandăm astfel să consumi băuturi alcoolice cu moderație.

Fumatul

Țigările și fumul de țigară conțin substanțe toxice nocive, care pot provoca probleme grave la nivelul glandei tiroide. În plus, la fumători, afecțiunile tiroidei sunt mai greu de tratat decât în cazul nefumătorilor. Îți recomandăm, așadar, să renunți la acest obicei și să eviți pe cât posibil contactul cu fumul de țigară.

Carența de iod

Deficitul de iod al organismului poate fi direct responsabil pentru problemele glandei tiroide și în special hipotiroidismul. Într-adevăr, glanda tiroidă are nevoie de iod pentru a produce hormoni.

Soluția? Crește aportul de iod printr-o dietă care să cuprindă următoarele alimente: sare de mare, pește și fructe de mare, fasole albă, alge marine, usturoi și ceapă, produse lactate (iaurt, lapte și brânză).

Stresul

Sistemul endocrin este extrem de sensibil la stresul fizic și cel emoțional. Atunci când acestea din urmă se combină, pot rezulta modificări ale glandei tiroide.

Soluția? Învață să controlezi stresul prin tehnici de relaxare sau prin activități fizice care să-ți facă plăcere - plimbări în natură, drumeții, jogging etc.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Luci | 02 February 2016, 17:10
Oferte de lucru -Proiect International

Cautam pentru "EDITURA", Operatori Online.
Cerinte:
- studii: minim liceul in curs sau absolvit
- cunostinte de operare cu documente word si pdf
- sa posede un computer conectat la internet
- dorinta de realizare a unui venit care sa creeze independenta financiara;
- ambitie si perseverenta in realizarea telurilor propuse
Oferim contract in sistem part-time.
Oferim curs gratuit si complet de instruire sub forma unor 12 lectii prin e-mail.

Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" pe adresa noastra de email:
[email protected]
2 Postat de: George | 02 February 2016, 21:31
Dacă nu ai altceva mai bun de făcut, decât să ți pierzi tmpul fără folos, încearcă să castigi niste bani postand anunturi 1-2 ore/zi. Nu e țeapă, nici glumă. Contract de comision, recomandare de muncă. Editură cauta isteți pentru promovarea cartilor electronice (e-books), pe piata internațională de limbă engleză. Acum s-a dat startul pe piata americana. Ratați ocazia, si veți regreta. Ultimii metri, pentru câștiguri substanțiale. Vino acum in echipă si vei fi indrumat pas cu pas. Nu te costă nimic decât câteva zeci de minute zilnic. Detalii la emailul [email protected] numai dacă crezi că ești capabil de seriozitate!
3 Postat de: Grigoras Valeria | 03 February 2016, 10:28
Sunt interesata de oferta de lucru part-time.
Astept mai multe informatii. Multumesc!
Adauga un comentariu »