Actualitate »

59% dintre pastele de dinți pentru copii nu pot fi folosite de către aceștia

Autor: Alina Corneanu | 02 February, 14:00 | 1 comentariu

59% dintre tipurile de pastă de dinți destinate copiilor analizate în cadrul unui studiu recent, realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor (APC), nu pot fi folosite pentru copiii cu vârsta mai mică de 6 ani.


Articole similare:

Ca urmare a acestor rezultatele, APC România lansează campania națională de informare și conștientizare a consumatorilor intitulată „S.O.S – produsele cosmetice și de îngrijire personală“.

Alegerea unui produs cosmetic sau de îngrijire personală nu mai este un lucru atât de ușor de făcut, datorită multitudinii de ingrediente de natură chimică folosite la fabricarea acestor produse, dar și aspectelor ce țin de etichetare.

Această campanie se adresează tuturor celor care sunt preocupați de propria sănătate. La fel ca în toate acțiunile sale, APC România își asumă misiunea să aducă la cunoștința consumatorilor informațiile necesare utilizării, în cunoștință de cauză, a cosmeticelor și produselor de îngrijire personală.

În cadrul cercetării, în perioada 15 ianuarie-22 ianuarie 2016 au fost achiziționate din marile structuri comerciale, farmacii și magazine naturiste 51 tipuri de pastă de dinți pentru bebeluși/copii, în vederea analizării etichetei acestora din punctul de vedere al ingredientelor și al corectitudinii informațiilor și mențiunilor.

Analiza nivelului de toxicitate a ingredientelor a fost realizată de către o echipă de experți coordonată de dl. conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Atât medicii pediatri, cât și unii producători, prin mențiunile afișate pe ambalaj, nu recomandă ca acest tip de produs să aibă în compoziție următoarele substanțe: parabeni/conservanți, fenoxietanol, propilen glicol, glicerină, coloranți sintetici, parfum, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Polietilen glicol(PEG-uri), arome sintetice, materii prime derivate din uleiuri minerale, silicon și dioxan.

În plus, rezultatele obținute în urma analizelor au mai arătat că:

-  67% dintre produsele analizate au în compoziție florură de sodiu (cantitatea variază între 250 ppm și 1450 ppm);
-  numai 33% dintre produsele analizate au menționate pe ambalaj data durabilității minimale.

Specialiștii atenționează că este foarte important și ca pe produsele pentru îngrijirea dentară pentru cei mici să fie inscripționat termenul de valabile, cu atât mai mult cu cât rezultatele cercetării au arătat că există probleme din acest punct de vedere.

Mai exact, 33% dintre pastele de dinți analizate în cadrul studiului nu au inscripționat pe cutie/tub data durabilității minimale. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: George | 02 February 2016, 22:03
Dacă nu ai altceva mai bun de făcut, decât să ți pierzi tmpul fără folos, încearcă să castigi niste bani postand anunturi 1-2 ore/zi. Nu e țeapă, nici glumă. Contract de comision, recomandare de muncă. Editură cauta isteți pentru promovarea cartilor electronice (e-books), pe piata internațională de limbă engleză. Acum s-a dat startul pe piata americana. Ratați ocazia, si veți regreta. Ultimii metri, pentru câștiguri substanțiale. Vino acum in echipă si vei fi indrumat pas cu pas. Nu te costă nimic decât câteva zeci de minute zilnic. Detalii la emailul [email protected] numai dacă crezi că ești capabil de seriozitate!
Adauga un comentariu »