Stil de viata&dieta / Nutritie »

5 variante pentru un mic dejun hrănitor

Autor: Alina Corneanu | 19 June, 08:20 | 0 comentarii

Când vine vorba de micul dejun un lucru este sigur: este cea mai importantă masă a zilei. Astfel îţi poţi începe ziua cu brio! Noi îţi venim în ajutor şi îţi propunem câteva variante pentru micul tău dejun!


Indiferent de alimentele consumate, micul dejun ar trebui să conţină între 35%-45% din numărul total de calorii al zilei. Mai mult de atât, specialiştii ne sfătuiesc să consumăm alimente sănătose, care să ne ofere energia necesară. În mod evident, micul dejun nu este acelaşi pentru toţi. Acesta trebuie conceput în funcţie de gradul de efort pe care trebuie să îl depună persoana în cauză, dar şi de anotimp.

1.    Mic dejun bazat pe lapte

         - cereale cu lapte sau iaurt degresat
         - o cană de cafea sau ceai
         - un măr

Pont: Această variantă de mic dejun este recomandată în special femeilor care doresc să-şi menţină silueta.

2.  Mic dejun consistent

          - omletă din două ouă  pe care o poţi pregăti simplă, fie adăugând şuncă, ciuperci sau mărar. Indicat este să o pregăteşti într-o tigaie antiaderentă, fără să adaugi ulei.
          - 2 pesmeţi sau 2 felii mici de pâine gata prăjită
          -  o roşie

Pont: Mic dejun indicat pentru zilele mai solicitante, deoarece furnizează o cantitate mai mare de energie.

3. Mic dejun cu brânză de vaci

            -1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci
            - cinci măsline
            - un ardei gras
            - un castravete

Pont: Poţi opta pentru această variantă de mic dejun în cazul în care urmezi un regim alimentar (fără sare, de exemplu), dar şi pentru a nu câştiga foarte multe calorii.

4. Mic dejun cu somon

            - o felie de pâine integrală
             - somon afumat
             -  5 măsline
             - un ou fiert

Pont: Micul dejun cu somon furnizează nu doar energia necesară, ci este şi o sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3. Somonul este recomandat pentru consum chiar şi de două ori pe săptămână, deoarece ajută la menţinerea sănătăţii inimii tale.

5. Mic dejun cu preparate din carne

             - 1 felie de pâine prăjită
             - 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat)
              - un iaurt mic (150 de grame)

Pont: Poţi alege această variantă de mic dejun dacă ai nevoie de un aport mai mare de proteine pentru ziua respectivă. În timp ce micul dejun bazat pe lapte se află în topul preferinţelor pentru majoritatea femeilor, pentru cel bazat pe carne cu siguranţă vor opta barbaţii. 

Tabelul caloriilor de la micul dejun

-    cereale (un castron de 250 de grame) – 353 kcalorii
-    iaurt degresat (100-150 de grame) – 30 kcalorii
-    un măr – 75 kcalorii
-    omletă din două ouă - 200 kcalorii
-    3 felii pâine albă – 283 de kcalorii – intermediară – 254 kcalorii – neagră – 244 kcalorii
-    o roşie – 26 kcalorii
-    brânză slabă de vaci (200 de grame) – 196 kcalorii
-    măsline (15 bucăţi) – 373 kcalorii
-    un ardei gras - 25,1 kcalorii
-    un castravete  - 19,1 kcalorii
-    somon afumat (100 grame) - 86 kcalorii
-    şuncă presată (100 grame) – 318 kcalorii
     

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »